Veel gestelde vragen

Zorgen jullie voor alle materiaal?

Als band hebben wij onze eigen geluidsinstallatie, instrumenten, enz. Wij kunnen voor mooi geluid zorgen voor feesten tot honderdvijftig personen. Voor grotere feesten, expo's of festivals vragen wij aan de klant om te zorgen voor een externe partner die voor ons een geluidsinstallatie kan voorzien.

Wat moeten wij als klant voorzien voor de band?

 • Wij zorgen voor onze eigen instrumenten en geluidsinstallatie. Maar onze apparatuur heeft altijd stroomvoorziening nodig, daarom is het noodzakelijk om minimum 1 stopcontact te voorzien op de plaats waar wij ons mogen opstellen.
 • Indien we buiten spelen is het ook nodig om volledig afgeschermd te staan tegen regen of direct zonlicht (door bvb. partytent). Wij kunnen zeker tegen enkele druppels of zon, maar ons materiaal helaas niet.
 • Ik wil graag mijn favoriete nummer horen, kan dit?

  Natuurlijk, vermeld dit zeker bij uw offerteaanvraag en dan zorgen wij ervoor dat het gespeeld wordt op jouw evenement. Neem alvast een kijkje op onze repertoirelijst , misschien staat jouw nummer erbij.

  Welke nummers spelen jullie zoal?

  Wij spelen vooral jazzstandards binnen het genre swing, bossanova, ballads, enz. Wij vinden het van belang om een mooi evenwicht te zoeken doorheen onze set. Voor ieder evenement gaan we op zoek naar een best passende lijst. Om u een idee te geven kunt u een kijkje nemen in onze repertoirelijst, dit zijn nummers die wij vaak spelen.

  Uit welke bandopstellingen kan ik kiezen?

  Wij zijn een zeer flexibele band, dus er zijn heel wat mogelijkheden:
  eerst en vooral kan je kiezen voor solo piano, Dit wordt meestal gevraagd voor een ceremonie of eventueel als rustige achtergrondmuziek tijdens een maaltijd van een feest of in een restaurant.
  Vervolgens kan je kiezen voor een duo. Voor een jazzduo hebben wij twee opties: piano-contrabas of piano-zang. Een duo past zeer goed voor een ceremonie, klein feest, product-reveal, enz.
  Vervolgens heb je een jazztrio en jazzkwartet. Dit zijn onze meest populaire keuzes. Naarmate de grote van het feest kan je kiezen voor een trio of kwartet. Binnen deze opstellingen heeft u de keuze uit een puur instrumentale band: drum-piano-contrabas, drum-piano-zang en bij kwartet: drum-piano-contrabas-zang of drum-piano-contrabas-saxofoon. Als u graag zang zou willen geven wij liever de voorkeur naar een kwartet, maar het kan ook in trio.
  Als laatste hebben we een jazzkwintet. Voor grotere feesten is dit de ideale keuze. Ons kwintet bestaat standaard uit drum-piano-contrabas-saxofoon-zanger. Maar het is altijd mogelijk om twee blazers te nemen of liever een gitarist erbij.

  Is facturatie mogelijk?

  Als u een bedrijfsfeest geeft kunnen wij uiteraard zorgen dat onze diensten op factuur worden doorgerekend. Gelieve uw factuurgegevens meteen mee te sturen bij de offerteaanvraag.

  Ik wil graag piano tijdens de ceremonie en nadien een jazzband tijdens de receptie, kan dit?

  Dit is geen probleem, bekijk alvast de huwelijkspagina voor meer informatie.

  Ik zou willen dat er gespeeld wordt op een vleugelpiano, zorgen jullie daarvoor?

  Wij maken meestal gebruik van onze eigen digitale stagepiano, maar het is altijd prachtig om onze muziek te kunnen uitvoeren op een echte vleugelpiano. Daarvoor adviseren wij u om contact op te nemen met een leverancier naar keuze. Hier zijn enkele voorbeelden:

  Als je moeite hebt om een keuze te maken uit de soort vleugelpiano's kan je steeds contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag, uit ervaring zijn de piano's van Yamaha zeer kwalitatief. Wilt u echt de beste kwaliteit dan kan je steeds kiezen voor Steinway of Bösendorfer. Prijzen voor het huren van een vleugelpiano variëren tussen € 500 à € 1000.

  Hoe lang hebben jullie nodig om alles op te stellen

  Dit duurt ongeveer 15 à 30 minuten, maar we komen altijd 1 uur op voorhand zodat we voldoende tijd hebben.

  Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?

  Dit hangt uiteraard af van onze bandopstelling. Op de afbeelding hieronder zie je enkele voorbeeldopstellingen (op tegels van één vierkante meter)

  Hoe lang op voorhand moet ik jullie boeken?

  Alles hangt af van de beschikbaarheid van onze muzikanten. Hoe vroeger u ons boekt, hoe meer kans er is dat wij nog vrij zijn op uw gewenste datum.

  Waar kan ik een review schrijven?

  Klanttevredenheid is zeer belangrijk voor ons, wij appreciëren het enorm als u uw ervaring kunt delen met ons. Klik hieronden om uw review te schrijven:

  Schrijf een review

  Vragen?

  Vind u geen antwoord op uw vraag? Wij helpen u graag, stuur gerust een e-mail en wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord te bieden:

  info@mjazz.be